Lokacija

Stanovanja Glavni trg se nahajajo na osrednji lokaciji v Mengšu. Vse vsakdanje storitve so oddaljene le korak stran.

Mengeš je ena izmed najbolj zaželenih lokacij za bivanje v Sloveniji. Mesto leži v neposredni bližini Ljubljane, v objemu rašiških gozdov in z edinstvenim pogledom na Kamniško Savinjske Alpe. Poleg prijaznih ljudi se mesto lahko pohvali tudi s sodobno infrastrukturo ter vsemi potrebnimi storitvami na dosegu roke.

 

Mengeš leži le 15 km severovzhodno od Ljubljane. Kraj je iz prestolnice preprosto dostopen preko rondoja Tomačevo, mimo Trzina. V Mengšu živi okoli 7.500 prebivalcev, kar občino umešča na 71. mesto po številu prebivalcev (od skupno 210 občin).

Približno polovico občine Mengeš zajema ravnina, drugo polovico pa hribovite gozdne površine. Slednje se razprostirajo nad Rašico (641 m), Dobenem (594 m) ter Gobavico, kjer se nahaja tudi znana Mengeška koča (435 m) z odličnim jabolčnim zavitkom. Pešpot po gozdu do Rašice ali Dobenega vodi mimo bajerja, ki velja za še posebej sproščujočo točko, sploh če radi lovite ribe.

Mengeš ima izjemno dobre prometne povezave. V nekaj minutah so z avtom dosegljivi Domžale, Kamnik, Vir in seveda tudi prestolnica države. Vožnja do Kranja ali letališča Brnik ne vzame več kot 30 minut. Hitro dostopna je tudi Kamniška Bistrica, od koder se je moč povzpeti na Veliko Planino, Kamniško Savinjske Alpe ali »lokalno« Šmarno Goro, ki je dobila ime po Svetem Primožu.

Skozi Mengeš vodita dve avtobusni poti in sicer Ljubljana–Kamnik ter Ljubljana–Brnik, prav tako pa lahko v Mengšu sedete na vlak, ki povezuje prestolnico in Kamnik. Z avtom, vlakom ali avtobusom boste hitro v prestolnici ali v katerem izmed drugih bližnjih krajev.

Znane osebnosti, ki so prebivale v Mengšu, so med drugimi: Rudolf Maister, najbolj poznani slovenski general, Fran Novak, začetnik slovenske stenografije, Janez Trdina, renomiran slovenski pisatelj, ter Franc Jelovšek, največji slovenski baročni slikar.

01 Blizina prestolnice

Bližina prestolnice ter drugih mest z dobrimi povezavami

Mengeš je del infrastrukturno in poslovno najbolj razvitega predela v Sloveniji, in sicer okolice Ljubljane, Domžal in letališča Brnik, ter ima dobro urejen javni prevoz (avtobus, železnica).

02 Varnost otrok

Varnost otrok

V neposredni bližini stanovanjskega objekta se nahaja športno-rekreacijski center, ki je zaprt za promet, ponaša pa se z različnimi športnimi igrišči ter igrali za otroke.

03 Izdelki in storitve

Izdelki in storitve lokalnih podjetij

V okolici je bogata ponudba izdelkov in storitev lokalnih kmetov, obrtnikov in podjetnikov: vse od domače pridelanih živil in eko trgovine do servisa avtomobilov.